5 עובדות תזונתיות מחמיאות על פרג ומתכון לפנקייק פרג בריא
הפרג מחזק את המערכת החיסונית בשל תכולה גבוהה של אבץ, שמעורר את ייצור של תאי דם לבנים וכך מגביר את תגובת הגוף לחומרים או פולשים זרים.
הפרג עוזר לעיכול מאחר ומכיל רמה גבוהה של סיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בתנועתיות המעיים. ברפואה ההודית זרעי פרג נחשבים מפחיתי דלקת, נוגדי עיוותים וכאב במערכת העיכול.
הפרג מכיל כמות גבוהה של סידן ואשלגן שמעבר לחשיבותם בצפיפות העצם, חשובים גם לתפקוד תקין של מערכת העצבים.
בהיותו משכך כאבים ובעל איכויות ההרגעה הוא יכול להגן על בריאות הלב. האשלגן שבו פועל כמרחיב ומקל על המתח בעורקים וכלי הדם, תוך קידום זרימת דם תקינה בכל הגוף. מה שיכול לעזור למנוע התפתחות של טרשת עורקים ואת בעיות הלב שנובעות מכך, כמו שבץ והתקפי לב.
הפרגים מגודלים לשתי מטרות עיקריות: הפקת אופיום והפקת זרעים למאכל. אם כי לזרעי הפרג אין השפעה דומה לזו של האופיום, הוכח כי אכילת כמות קטנה יחסית של זרעי פרג מספיקה כדי להציג שאריות אופיום בבדיקת דם המגלה את הסם. עובדה זו שימשה כבדיחה בתוכנית הטלוויזיה סיינפלד, שם איליין נבדקת לפני טיול במסגרת העבודה ונאלצת להסביר את התמכרותה לאופיום, שמקורה באכילת לחמנייה עם זרעי פרג. 😂
מרכיבים ל-5 פנקייקים בינוניים
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס שיבולת שועל מהיר הכנה
½ כוס חלב שקדים + ½ יוגורט עיזים אורגני או רק כוס חלב מכל סוג.
2 ביצים (למתכון ללא ביצה: להשרות למשך 5 דקות לפני שילוב בעיסה - 2 כפות גרעיני צ'יה ב-1/4 כוס מים פושרים)
3-4 כפות מייפל טבעי / סילאן טבעי ללא סוכר / סוכר קוקוס