לפעמים המיץ הוא סתם תירוץ!
ביום הרביעי לניקוי שערכתי, זרקתי את השאריות של המיץ למעבד מזון, זרקתי כוסמת ירוקה, אגוזים מכל מיני ומעט שמן זית ותבלינים… לא האמנתי כמה שזה טעים.
מתכון לקרקרים משאריות של מיץ פירות וירקות:
קרקרים קלים להכנה וטעימים להפליא שגורמים לנו להסתכל אחרת על פעולת ניקוי מסחטת המיצים הקשים, ממייגעת למרתקת, של איסוף pulp ומחזורם לקרקרים נפלאים. עשירים בסיבים, מינרלים, נטולי גלוטן ועם כוסמת ירוקה, דגן בריא שניתן לאכול בזמן הניקוי עצמו. יהאאא
אפשרויות הגיוון הן רבות: בסוג התבלינים וסוגי האגוזים, לפי הטעם ומצב הרוח.
כאן הכנתי 3 גרסאות:
ירוקה: עם עלים ירוקים במיץ כמו קייל, חסה, סלרי, כרוב, מלפפון, תפוח ופטרוזיליה. לקרקר הוספתי אגוזי פקאן, פיסטוק וצנוברים לא קלויים ותיבלתי בזעתר ומלח הימלאיה.
כתומה: גזר, בטטה, מלפפונים ותיבלתי באבקת קארי אורגנית, עם פקאנים, פיסטוקים ומעט שקדים.
סגולה: סלק, מלפפון, גזר, חסה ובזיליקום עם אגוזי מלך, קשיו וזרעי חמנייה ותיבלתי בבהרט ומלח הימלאיה.
ואפשר גם לעשות גרסה מתוקה עם מעט מייפל לפי הטעם וקינמון, ולהשתמש כדגני בוקר עם חלב שקדים.
דיטוקס נעים
הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!