מישרים את בסיס הכרובית כדי שתעמוד יציב על בסיסה, אך לא להסיר את כל העלים שלה.
ממלאים את סיר האידוי במים עד החצי, מוסיפים כף מלח, מניחים את הכרובית בסיר עם הפרחים כלפי מטה ומאדים כ-12 דקות (תלוי בגודל של הכרובית) עד שסכין הננעץ בגבעול קרוב לבסיס הכרובית נכנס בקלות. לא לאדות את הכרובית עד ריכוך מלא היא צריכה להיות נגיסה "אל-דנטה".
להוציא את הכרובית ולשים במסננת או על קרש חיתוך, להגיר מעט נוזלים.
רוטב טחינה – שמים בקערה את הטחינה, חוואיג' למרק, מיץ לימון, כורכום ומערבבים. להוסיף מים קרים בהדרגה תוך כדי ערבוב – הטחינה צריכה לצאת דלילה אך לא מיימית.
מניחים את הכרובית על בסיסה בתבנית עם נייר אפייה. יוצקים את רוטב הטחינה הדליל על הכרובית – לדאוג שהרוטב יכנס גם בין הפרחים אם אפשר.
להכניס לתנור על מקסימום מעלות, בגובה חצי מהתנור, ולאפות כ-20 דקות. הכרובית מוכנה כאשר העלים די שרופים וקראנצ'ים והטחינה יבשה.
אם אין סיר אידוי אפשר פשוט לבשל את הכרובית בסיר רגיל עם מים ומלח.